Hypnotherapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is hypnose?

Hypnose is een bewustheidstoestand waarbij je een diepe vorm van ontspanning ervaart. Ook wel trance genoemd. Door deze diepe ontspanning staat het onderbewust open voor veranderingen waardoor psychische en lichamelijke klachten sterk kunnen worden verminderd of zelfs verdwijnen. De vorm van hypnose die ik toepas is er op gericht klachten te verminderen of te laten verdwijnen, er is dus geen sprake van show hypnose zoals we zien op tv of op het toneel.

 

Wat is hypnotherapie?

Het gebruik van trance door de hypnotherapeut om het onderbewustzijn te resetten. Verandering van gevoel, gedrag of gedachten worden zo in gang gezet.

 

Waarom hypnose?

Tijdens de hypnose wordt er contact gelegd met je onderbewustzijn. Jouw onderbewustzijn is vele malen krachtiger dan jouw bewustzijn. Je kunt je onderbewustzijn vergelijken met een harde schijf waarop, gedurende jouw leven, allerlei gegevens worden opgeslagen. Het onderbewustzijn analyseert de opgeslagen gegevens en ontwikkelt hieruit gedrag of gewoonte. Om dit gedrag of deze gewoontes te veranderen zal er dan ook een verandering bewerkstelligt moeten worden in het onderbewustzijn.

 

Wat je moet weten:

- In hypnose heb je een andere staat van bewustzijn echter je hoort nog steeds wat  de hypnotherapeut zegt.

- Je hebt altijd de controle. De  hypnotherapeut kan jou niks  tegen je zin in laten  uitvoeren.

- Elke hypnose is een vorm van zelfhypnose. Het werkt dan ook alleen  als je dit zelf wilt.